3 tips voor het kiezen van een vloerkleed

Het inrichten van een kantoor kan een leuke, maar ook uitdagende klus zijn. Een kantoor met witte muren en witte meubels is niet inspirerend. Je wil het kantoor een leuke uitstraling geven en zo een inspirerende ruimte maken. Er zijn verschillende mogelijkheden om het kantoor aan te kleden, vloerkleden zijn hier een goed voorbeeld van.

Waarom een vloerkleed?

Een vloerkleed maakt een ruimte knusser en gezelliger zonder er veel moeite in te steken. Daarnaast is het ook een manier om kleur toe te voegen aan een ruimte.

Projecten waar wij vloerkleden hebben gebruikt

Complete inrichting van de werkomgeving

Amsterdam

Ksyos - complete inrichting van de werkomgeving

meer lezen

Tips voor het kiezen van een vloerkleed

Tip 1. Bepaal de juiste afmeting.

Vloerkleden bestaan in allerlei maten. Je wil graag het juiste formaat kiezen voor jouw ruimte. Komt het vloerkleed in een ruimte met meubels? Zorg dat dan de meubels en het kleed optisch in elkaar overlopen. Plaats het vloerkleed gedeeltelijk onder de bank en zet eventueel bijzettafels volledig op het kleed. Indien je een kleed onder een tafel met stoelen wil zetten, is het aan te raden om het kleed minstens 60 centimeter aan alle kanten van de tafel uit te laten steken zodat de stoelen ruimte hebben om te verplaatsen.

Tip 2. Bepaal de juiste vorm.

Ook qua vorm kan je het zo gek niet bedenken of het bestaat wel als vloerkleed. De meest voorkomende zijn rechthoekig, rond of vierkant. Een rechthoekig of vierkant kleed helpt om de rechte lijnen in een ruimte te benaderen terwijl een rond kleed juist heel speels is.

Tip 3. Kies het juiste materiaal.

Je hebt hoogpolige en laagpolige vloerkleden. Hoogpolige vloerkleden zijn comfortabel en zacht, maar houden ook sneller vuil vast. Voor kantoor is een laagpolig vloerkleed een betere optie. Deze zijn beter schoon te houden. Vloerkleden huren bij Alvero Met deze tips weet je waar op te letten bij het kiezen van een vloerkleed. Wil je meer weten over de inrichting van een kantoor? Bekijk nu hoe Alvero jou kan helpen met het volledig inrichten van je kantoor.

wat wij doen voor bedrijven

Meer weten over het huren van vloerkleden?

Gaan we regelen! Wij helpen je graag verder. Stel jouw vragen, bekijk ons assortiment of vraag een offerte aan.

Team Alvero