Hoe voldoe je nu al aan circulaire eisen?

Heeft je organisatie ambities voor een circulaire werkomgeving of zijn er al harde eisen waar je aan moet voldoen? En waar moet je dan beginnen of de volgende stap zetten? Laten we samen kijken hoe we jouw werkomgeving zo in kunnen richten, dat je bijdraagt aan deze circulaire bedrijfsdoelstellingen. Met concrete stappen die jouw organisatie kan zetten. Op korte en lange termijn. Van meubelpaspoorten tot aan upcycling, en door te denken vanuit gebruik in plaats van bezit.

Huren is om verschillende redenen circulair. Het begint al bij de basis: je gebruikt meubilair zo lang je het nodig hebt in plaats van spullen aan te schaffen die je de helft van de tijd niet nodig hebt. Alvero blijft eigenaar van het meubilair en zorgt na afloop van een huurperiode dat het een nieuw leven krijgt. Jij gebruikt spullen die maximaal worden benut een meerdere levenscycli kennen.

Bedrijven die circulair werken

Deze organisaties werken al circulair met behulp van Alvero. 

Deze organisaties werken al circulair met behulp van Alvero. 

Circulair werken Vepa
Circulair werken Universiteit van Utrecht
Circulair werken Q8
Circulair werken Rever
Circulair werken NS
Circulair werken Leferink
Circulair werken Ksyos
Circulair werken Belastingdienst
Circulair werken Dematic
Circulair werken PwC
Circulair werken Rijkswaterstaat
Circulair werken Ministerie van Defensie
Circulair werken FMO
Circulair werken Friesland Campina
Circulair werken Dura Vermeer
Circulair werken Gemeente Tilburg
Circulair werken NowyStyl
Circulair werken Saxion

Je werkomgeving circulair maken?

Huren is een goed begin. Want je gebruikt meubilair zonder verspilling. Neem contact op met Sandra om te kijken welke circulaire stappen je nog meer kunt zetten.

Sandra Verheijen

Modulaire producten die je blijft gebruiken

Hoe breder inzetbaar een product is, hoe minder verspilling er optreedt. Daarom geloven wij in modulaire systemen. Een modulair systeem bestaat uit losse componenten die verschillende vormen aan kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan Pixel, de houten kubussen die je met een paar handelingen omtovert van werkplekken naar een scrumruimte. Of scheidingswand. Of presentatieruimte. Pixel, en nog tal van andere modulaire systemen dragen bij aan jouw circulaire werkomgeving. Je hebt namelijk niet langer 5 verschillende, losstaande meubels nodig. Één product volstaat. 

Modulaire producten huren

Producten met een 2e leven

Upcycling, cradle to cradle of eenvoudig gerecycleerd? Je hebt er onnoemelijk veel termen voor. We hebben het over producten die in een vorig bestaan een ander leven hebben geleid. Neem bijvoorbeeld de UBU chair. 10 jaar geleden zat deze stoel nog om iemands benen, en nu kan je er op zitten. Deze stoel, gemaakt uit gerecycleerde Jeans, is slechts een van de vele producten met een 2e leven in ons assortiment. Zo zijn bijvoorbeeld ook veel van onze producten uitgerust met AKOpanel. In alle vormen en maten gebruiken wij dit materiaal wat bestaat uit gerecycleerde PET flessen.

Van spijkerbroek naar stoel

Voorkom verspilling met Alvero Meubel Management

Zoveel mogelijk gebruik maken van je bestaande meubilair voorkomt dat je onnodige extra spullen in huis haalt. Alvero Meubel Management is een systeem waarmee je op elk moment kunt zien wat je in huis hebt, waar het zich bevindt en in wat voor staat het verkeert. Vaak blijkt dat je tijdelijke extra werkplekken zelf kunt faciliteren. Door te schuiven in plaats van te investeren.

AMM scanner

Eenvoudig opschalen en afschalen met lange termijn huur

Naast de producten die je gebruikt (modulaire of gerecycleerde producten) en het gebruik van een meubel management systeem is lange termijn huur een 4e, en misschien wel de belangrijkste, pilaar bij een circulaire werkomgeving. Lange termijn huur zorgt er voor dat jij nooit te veel meubels in gebruik hebt. Eenvoudig schalen wij jouw meubel hoeveelheid op of af. Nooit meer ongebruikt meubilair. En dat betekent ook geen verspilde grondstoffen.

Lange termijn huur

Producten met de nodige certificaten

Wij hechten veel belang aan de juiste certificaten. En met name de duurzaamheidscertificaten. Bij ieder merk wat wij toevoegen aan onze huurvloot controleren wij de certificaten. Worden er gerecycleerde producten gebruikt? Is het staal hergebruikt? Draagt het hout het FSC-certificaat? Producten zonder certificaten (uit bijvoorbeeld China) komen er bij ons niet in. Zo kunnen wij niet alleen de kwaliteit van onze producten garanderen, maar ook de duurzaamheid. 

FSC certificaat Alvero Kantoormeubelverhuur

Alvero is sinds haar oprichting een onderdeel van de circulaire economie.

Circulair denken zit in ons DNA. Al sinds de oprichting van Alvero zijn wij een onderdeel van de circulaire economie. Toen al geloofden we in gebruiken in plaats van bezitten, op korte én lange termijn. Onze ambitie is om de categorie kantoorinrichting geheel circulair te maken. Behoud en waarde van materialen borgen we door zo min mogelijk nieuw meubilair in te kopen. De bladen van onze bureaus passen bijvoorbeeld op verschillende frames. Upgraden naar een zit/sta-bureau betekent niet dat alles vernieuwd hoeft te worden. Wanneer alleen nieuw meubilair een behoefte kan invullen, kopen we in met verantwoordelijkheid voor de toekomst.

De kracht van data binnen de werkomgeving

case Rijkswaterstaat

Met de kracht van data naar een circulaire werkomgeving

meer lezen