Een gigantische operatie met ruimte voor de wensen van medewerkers

PricewaterhouseCoopers (PwC) is een internationaal adviesbureau voor accountancy- en belastingen met meerdere vestigingen in Nederland. Met een hoofdkantoor in Amsterdam werken er in totaal circa 5.000 mensen voor PwC in Nederland. En toen kwam Corona. Bedrijven werden gemaand hun deuren te sluiten en medewerkers moesten waar mogelijk thuiswerken. Maar hoe zorg je nou voor een de juiste inrichting van een thuiswerkplek? Elk huis is immers anders. Bovendien passend in de circulaire bedrijfsvoering van PwC. Dat betekent een volledige inzet van refurbished meubilair. PwC ging die uitdaging aan met Alvero, voor 5 jaar en pay per use.

Thuiswerkplekken PwC
Wit frame met grijs eiken blad? Of zwart frame met donker eiken blad? Medewerkers kunnen zelf de keuze maken.

Een op maat gemaakte bestelportal

Samen met PwC stelden we een assortiment kantoormeubilair samen waar werknemers zelf een keuze uit konden maken, eenvoudig te bestellen via de door Alvero op maat gemaakte bestelportal. Zo kreeg elke werknemer een thuiswerkplek die in stijl en afmetingen past in de thuissituatie.

Alvero leverde vervolgens de bestelde spullen aan alle medewerkers. Ging iemand uit dienst, dan werd het meubilair ook weer opgehaald. De piek van de corona-periode was voor ook voor ons een flinke uitdaging, omdat er nog niet eerder op deze schaal en in dit tempo thuiswerkplekken nodig waren. Met meer dan 20.000 geleverde thuiswerkplekken zijn we inmiddels expert op dit gebied geworden. Wij zijn voorbereid op een nieuwe thuiswerkgolf, mocht die zich ooit aandienen. Overigens ook als het veel kleinere aantallen gaat.

Nog niet eerder waren er op deze schaal en in dit tempo thuiswerkplekken nodig. Met meer dan 20.000 thuiswerkplekken zijn we inmiddels experts. Via een op maat gemaakte bestelportal konden alle bevoegde werknemers een thuiswerkplek samenstellen.

Zoek je ook een oplossing die hierop lijkt of heel wat anders?

Wat je vraag ook is, Alvero kan je werkomgeving altijd verder helpen. Tijdelijk of structureel. Je hoeft alleen maar contact op te nemen.

Team Alvero