Vuistregel berekenen huurprijs 

Want eerlijkheid duurt het langst. De vuistregel die we bij Alvero hanteren is volgende: 

  • Na 1 jaar huren heb jij 70% van de waarde van het product betaalt
  • Na 2 jaar huren heb jij 100% van de waarde van het product betaalt
  • Na 3 jaar huren heb jij 130% van de waarde van het product betaalt
  • Na 4 jaar huren heb jij 150% van de waarde van het product betaalt

Huur je langer dan 5 jaar? Dan moet je alleen nog om een minimale maandelijkse onderhoudsfee betalen. Wel het comfort van kwalitatief meubilair, niet de zorgen. 

Vuistregel berekenen huurprijs

Ik weet zeker dat ik mijn product langer dan 2 jaar ga gebruiken, dan koop ik toch gewoon?!

Een logische redenatie. En al zeker wanneer je 3 jaar huurt, dan betaal je meer dan dat je het meubelstuk koopt. 

Er is alleen een heel belangrijke maar: Het is wel belangrijk dat jij al jouw aangekochte producten na 2 jaar ook echt nog gebruikt. Doe je dat niet, dan is het geld natuurlijk weggegooid. Want gekocht, is gekocht. En wat doe je als er een haakje los komt in de stoffering van jouw bank, een wiel afbreekt van de bureaustoel of de belcel begint te rammelen? Bij huur zijn de producten van ons, dus ook de kwaaltjes. Scan de QR code op het product, laat ons weten wat er mis is en ons reparatieteam vertrekt. Gestoffeerde producten vragen ook jaarlijks onderhoud.

Factoren die meespelen in de berekening van de huurprijs

Op iedere regel zijn er uitzonderingen. Zo zijn er ook een aantal factoren die jouw huurprijs positief kunnen beïnvloeden. 

Variabelen bij huur

Hoeveelheid

Hoe meer meubilair je wil huren, hoe meer korting we kunnen geven.

Looptijd

Hoe langer je huurt, hoe groter het kortingspercentage wat wij kunnen toepassen.

Kwaliteit

Al onze producten verkeren in top staat en zijn van hoge kwaliteit. Maar soms verkies je die extra luxe. Dat heeft natuurlijk ook invloed op de huurpijs. 

Klantrelatie

Veel van onze projecten zijn inmiddels vaste samenwerkingen geworden. Voor onze vaste partners kunnen wij altijd een extra scherp aanbod maken. 

Deadline

Heb je een strakke deadline? Geen probleem, leveren kunnen we (bijna) altijd. Alleen bij wensen met hoge tijdsdruk kan het wel eens zijn dat we moeten schuiven en dat kan extra kosten met zich meebrengen. 

Laten we duurzaamheid niet vergeten

Een van de voornaamste reden waarom wij bij Alvero doen wat we doen: Duurzaamheid. Het huren van meubilair is duurzamer dan koop. Gehuurde producten worden voor jou onderhouden. Hierdoor verleng je de levensduur van de producten. Verspilling gaan we tegen door de producten te blijven repareren wanneer ze onbruikbaar zijn geworden. Kelders vol meubilair verstopt onder een laagje stof zijn verleden tijd. Meubels die jij huurt, maar niet meer nodig hebt, die halen wij weer op en zetten wij bij een ander project in. Wil jij een meubelstuk testen? Ook dan huur je het eenvoudig. Zo vermijd je onnodige investeringen. 

Wil je weten wat huren nog meer duurzaam maakt? Lees er alles over op onze pagina waarom huren.

Huren is duurzaam

Ben je benieuwd of huren financieel interessant is voor jouw project?

Wij begrijpen dat je nog steeds met vragen blijft zitten. Concreter dan dit kunnen we het momenteel niet maken, omdat het algemeen moet blijven. Wanneer je ons jouw vraagstuk laat weten, kunnen we wel heel concreet worden. Dan weet je meteen of huren iets voor jou is. Neem contact op met Tim en bespreek jouw situatie.

bel +31 6 44 73 46 15

mail [email protected]

 

Tim Loonen