Wij zoeken

Voor het Marketing Team van Alvero in Oosterhout zijn we op zoek naar een ‘onderzoekende’ afstudeerder met een scherp analytisch denkvermogen en een sterke drive om dit in te zetten voor de verbetering van onze customer experience in voornamelijk de Nederlandse markt.

Opdrachtomschrijving – 2 ledig

customer journey

In de zoektocht naar een betere klantbeleving en daarmee een hogere kans op transacties zijn bedrijven constant bezig te meten met welke uitdagingen klanten stoeien, via welke kanalen ze bij hen terecht komen en welke journey zij afleggen van oriëntatie naar daadwerkelijke aankoop. Nu dat steeds meer plaatsvindt via onlinekanalen wordt er ook steeds meer data verzameld en kan als gevolg beter worden bepaald welk traject klanten afleggen. Daarmee wordt het beter mogelijk vast te stellen welke factoren bijdragen aan een betere klantbeleving en welke niet. Deze analyse is echter wel steeds complexer geworden, omdat er meer kanalen worden toegepast en een klant via meerdere kanalen uiteindelijk het contact legt (in het geval van Alvero kan er geen directe transactie plaatsvinden). Een klant kan bijvoorbeeld via zijn mobiel gezocht hebben, via LinkedIn de pagina van Alvero bezocht hebben en uiteindelijk met een aanvraag van een whitepaper via de website in contact zijn gekomen. Wat voor ons belangrijk is om te weten, welke weg zij afleggen, welke kanalen daarin het meeste bijdragen en waar in de journey verbeteringen kunnen worden aangebracht om de kans op een aanvraag / contact te verhogen. Hierin spelen natuurlijk de uitdagingen / vragen die ze hebben een grote rol. We willen weten welke dat zijn, wat ze fijn (gains) vinden en ook wat hen pijn (pains) veroorzaakt in hun zoektocht naar de oplossing die bij hen past. Daarin meenemend de motivatie om te kiezen voor huren in plaats van kopen en vice versa.

concurrentie

Daarnaast willen we weten welke directe en indirecte concurrenten de klanten tegenkomen in hun journey. Hoe zij hen ervaren op de punten als pains en de gains en als ze gekozen hebben voor een van deze partijen waarom hun oplossing beter is. Alvero heeft op zowel customer journey als concurrentie voorwerk gedaan, wat gebruikt kan worden in de opstart van dit afstudeerproject.

Aanvullend

In deze opdracht werk je een methodiek uit die ons ook in de toekomst in staat stelt de ideale customer journies van de diverse doelgroepen in een multi-channel omgeving te schatten. In ieder van de stappen van de journey om de customer experience te verbeteren.

Jouw profiel

  • Studieachtergrond (HBO / WO) in commerciële economie, communicatie of een soortgelijke studie.
  • Sterke communicatieve vaardigheden
  • Proactief en zelf-starter
  • Goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in het Nederlands
  • Beschikbaar in de periode februari – juni 2023
  • Bij voorkeur 32-40 uur per week beschikbaar

Wat wij bieden

  • Een uitdaging met eigen verantwoordelijkheden in een internationale en dynamische werkomgeving
  • Een mooie vergoeding

 

Wil je meer weten over deze vacature of ben je geïnteresseerd in de functie?

Stuur dan een mail met je cv naar Robin Paul van Eck. Heb je vragen, wil je meer weten over ons bedrijf of over de functie? Je kan Robin Paul ook altijd bellen.
bel +31 6 23 48 12 88mail [email protected]

 

Robin Paul